Pisculichi i la seva particular ruta de les espècies

Pisculichi / Font: fantasmarojo

Pisculichi / Font: fantasmarojo

Tot feia pensar que el gener de 2006 el Mallorca d’Héctor Cúper s’havia fet amb els serveis d’un prometedor mitjapunta argentí de 21 anys. “El golosina” Leonardo Pisculichi (Rafael Castillo, província de Buenos Aires, Argentina, 18 de gener de 1984) procedía d’Argentinos Juniors, on havia fet 18 gols en 57 partits. Allà havia compartit vestidor amb jugadors com Nico Pareja, Gustavo “Cachete” Oberman, Jorge Quinteros o Fernando “el gordo” Gamboa. I d’allà va despedir-se amb un golàs de lliure directe desde 40 metres contra River Plate, Germán Lux encara la busca.

L’aventura europea però, com en molts altres casos, no va anar com s’esperava. 3 gols en 20 partits jugats, i un rendiment mediocre, van fer que el club balear traspassés l’any següent. Destí, l’Al Arabi qatarí.

Era com una retirada daurada que molts altres futbolistes han buscat al final de les seves carreres, però ell en versió prematura, amb tan sols 23 anys, i amb una trajectòria futbolística, diríem que, com a mínim, qüestionable. A Qatar però, minuts i gols no li van faltar, ja que va jugar 124 partits i va anotar 76 gols, és a dir, una mitjana d’1,63 gols per partit.

“El golosina” actualment milita a les files del Shandong Luneng xinès, club pel qual va fitxar l’any 2012 i on malgrat tenir encara 29 anys, aquesta temporada tan sols ha disputat 7 dels 30 partits jugats i ha marcat un gol.

No sabem quines aventures exòtiques li esperen encara a aquest jugador amb una trajectòria tan curiosa. De moment, suposem que intentarà buscar un nou contracte en alguna lliga on el remunerin generosament, deixant de banda el nivell futbolístic que li ofereixi la competició. Vaja, que Pisculichi intentarà seguir amb la seva particular ruta de les espècies fins que cregui que és el moment de tornar a casa, a la lliga argentina. Això sí, caldrà veure quin club el vol.

F.H.

Deja un comentario